38 Μέρες μετά...

|
Απόψε βγήκα με την κόρη μου και περάσαμε όμορφα, αγκαλιές, φιλιά και αγάπη άνευ όρων. Επιστρέφοντας την στο σπίτι την έβαλα για ύπνο την φίλησα και ετοιμάστηκα να φύγω.
Εκείνη τη στιγμή η πρώην γυναίκα μου πέταξε την ιδέα του να δούμε μαζί μια ταινία και να φάμε κάτι...κι εγώ ο μαλάκας συμφώνησα.
Είδαμε την ταινία και μετά πιάσαμε την κουβέντα, και αντί να κάνω αυτό που απ’ την αρχή έπρεπε να είχα κάνει...να φύγω τρέχοντας, αρχίσαμε την συζήτηση.
Η κατάληξη βέβαια ήταν απογοητευτική όπως ήταν πάντα. Κατηγόριες, και που εσύ περνάς καλά και δεν έχεις κανένα πρόβλημα, κι εγώ έμεινα μόνη με το παιδί και θα βρεις και γκόμενα και πολλές άλλες τέτοιες παπαριές...και αναρωτιέμαι....πόσο εγωιστής και επιφανειάκιας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος; Ε! Πιο πολύ από αυτή τη γυναίκα δεν γίνεται, δηλαδή είναι απίστευτο!!!
Πραγματικά πιστεύω πως δεν θα άντεχε ούτε μια ώρα να περάσει αυτό που περνάω εγώ. Να ζει με τύψεις ότι κατέστρεψε τα πάντα, να βιώνει μια ανείπωτη μοναξιά, να νιώθει ότι θα έχασε το παιδί της, να νιώθει αποτυχημένη γιατί όλα αυτά τα χρόνια πήγαν στράφι και να πρέπει να δουλεύει και να είναι και καλή στη δουλειά της και όλα τα άλλα καθημερινά σκατά που προκύπτουν. Αλλά η αλήθεια πονάει και μόνο όταν βλέπει κάποιος επιφανειακά τα πράγματα επιβιώνει, γιατί η αλήθεια είναι βαθιά ριζωμένη στα πάντα και για να την δει κάποιος και να την ανακαλύψει πρέπει να βουτήξει κάτω από την επιφάνεια.
Λογικά δυο πράγματα συμβαίνουν, ή συνειδητά επιλέγει να κινείται και να σκέφτεται επιφανειακά γιατί την βολεύει ή απλά δεν έχει την εγκεφαλική και συναισθηματική ικανότητα να δει πέρα από τα εύκολα, πέρα από τις εύκολες κατηγόριες, τις πικρίες, τα κλασικά κλισέ και όλα τα υπόλοιπα που δημιουργούν τον κόσμο που επιπλέει στην επιφάνεια.
Κάτω από εκείνον τον κόσμο υπάρχει ένας άλλος κόσμος που την δυσκολεύει, αν βουτήξει εκεί μέσα θα πρέπει αυτόματα να παραδεχτεί και τα δικά της λάθη και να αποδεχτεί τον κακό της εαυτό. Μένοντας στην επιφάνεια βρίσκει τα άλλοθι που χρειάζεται ώστε να μπορεί να υποδύεται έναν καλό, αλάνθαστο και υπέροχο άνθρωπο.

Καληνύχτα κόρη μου, σ'αγαπώ.
(μην ανησυχείς ο μπαμπάκας θα είναι καλά)
Ο Μπαμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: